Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Καλώς Ήρθα....

Αυτό το Ιστολόγιο (φιλοδοξεί, όταν μεγαλώσει να) είναι ό,τι ακριβώς γράφεται πιο πάνω: ένα πηγαδάκι. Οι "σοβαρές" διαδικτυακές διαδρομές μου θα γίνονται σε άλλες διευθύνσεις. Εδώ γράφει ο Δασκαλίξ, που, όπως κάθε δάσκαλος που σέβεται τον εαυτό του, έχει την ανάγκη (ψώνιο μου το 'παν άλλοι) να "λογοτεχνίσει". Ο Δασκαλίξ, λοιπόν, από πάντα ήθελε να γίνει δάσκαλος. Η χώρα του φραπέ πάλι δεν ήθελε, και δεν ήταν, από πάντα χώρα του φραπέ. Άρχισε να γίνεται όμως από τότε που κάποιοι κατέλαβαν, σαν ενοικιαστές στην αρχή και σαν ιδιοκτήτες αργότερα, θέσεις κλειδιά κι αντικλείδια στην καινούργια της οικονομικοπολιτικοκοινωνική πραγματικότητα. Κι αργότερα ήρθαν κι άλλοι που θέλησαν να γίνουν αμέσως ιδιοκτήτες, αφού είχαν μεγαλώσει μέσα, πίσω, δίπλα και μαζί με τους παραπάνω. Έτσι προέκυψε η χώρα του φραπέ και του εσπρέσο και του φρέντο σήμερα, αλλά (παραμένει ακόμα) και του "πολλά βαρύς" και του "γλυκύ βραστός". Το δυστύχημα είναι ότι όλο και πιο πολύ γίνεται και του "με ολίγη". Ολίγη από αυξήσεις σε μισθούς, ολίγη από δουλειές, ολίγη από αξιοπρέπεια. Η χώρα των άκρων. Βρήκαν οι νοικοκυραίοι άδειο και παραπονεμένο το καλάθι της λαϊκής, το πήραν κι έτρεξαν στα εγκαίνια του Saturn να το γεμίσουν LCD και Plasma. Τώρα, γιατί ο Δασκαλίξ θυμήθηκε τον παλιό τοίχο που έγραφε κάτι για έγχρωμες τηλεοράσεις κι ασπρόμαυρες ζωές... Ο Δασκαλίξ όμως δε φοβάται, γιατί όσο ακόμα υπάρχουν παιδιά, έστω κι αν έχουν για αλάνα το σαλόνι του διαμερίσματος και για πετροπόλεμο την κονσόλα, θα είναι και η χώρα που αντιστέκεται, που επιμένει κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει, απλά δεν ξέρει, πού πατά και πού πηγαίνει.

Υστερόγραφο: Η φράση "χώρα του φραπέ" δε χρησιμοποιείται με κακή, εξ ορισμού, σημασία. Και βέβαια διαθέτουμε και τον καλύτερο φραπέ. Όσα γράφει ο Δασκαλίξ δεν κρύβουν καμιά διάθεση προσβολής ή ειρωνείας για κανέναν. Ούτε πρόθεση να παραστήσει τον υπεράνω. Διάθεση αυτοκριτικής και αυτοσαρκασμού όμως, θα συναντήσετε σίγουρα. Στα πηγαδάκια, άλλωστε, θέλεις το φραπέ σου για ν' ανοίξει το μάτι. Και μια βόλτα στο Saturn ε, θα την κάνουμε, δε θα την κάνουμε;
Καλημέρα σας.

2 σχόλια:

HarMak είπε...

Καλορίζικο το Ιστολόγιο. Έχεις, όπως κι όλοι οι δάσκαλοι, να κουβαλήσεις πολλά μενίρ... κουράγιο!

gianmpou είπε...

Οπότε έχουμε ανάγκη και μεγάλες ποσότητες μαγικού φίλτρου, γιατί το καζάνι που πέσαμε μικροί δεν είχε αρκετό και οι Ρωμαίοι είναι πάντα πολλοί.
Κουράγιο και σε σένα,φίλε,και χαίρομαι που είμαστε μαζί.